Hoppa direkt till innehåll

Biomedicum - Åretsbygge 2019!

Fantastiskt roligt! Och rätt beslut tycker jag. 42AB Gunnar Möller var del av Akademiska Hus projektledning i nästan 6 år för Biomedicum.....så det är klart vi tycker att det är rätt beslut. Men det vi tänker på är C F Möller Architects alla kunniga och samarbetsvilliga arkitekter som designat hela Biomedicum. 42AB var projekteringsledare och byggledare för stomme, fasader och tak. Eller själva huset..... Och under hela projektet har vi arbetat nära C F Möllers arkitekter. De har med stor omsorg och respekt för verksamhet och fastighetsägaren lotsat fram Biomedicum till Årets bygge 2019. Well done!
Men Akademiska Hus är en alldeles speciell fastighetsägare. Det har Sveriges i särklass största projektportfölj och har blivit Svergiges mest professionella fastighetsäagre och projektutvecklare. Akademsika Hus projektmetodik och projektchef för Biomedicum, Tommy Stjernfeldt, gjorde att projektet hamnade i den där sweet spoten då verksamheten, arkitekturen och fastighetsägarens aspekter sammasmälts i alladeles lagom delar. Och resultatet.... ja, Biomedicum talar för sig själv men att bli Årets bygge 2019 talar också tydligt.
Speciellt uppskattar Gunnar Möller, 42AB, samrbetet med Lotte Söborg hos C F Möller. Lotte är lyhörd och respektful inför husets uppgifter men är inte bang att ta strid för de hon tycker är viktigt. Och hon och arkitekterna hos C F Möller har en speciell förmåga att omsätta alla dessa krav till något som fungerar bra och är .... ja, bara vackert. Vi minns arga telefonsamtal och allt skratt på våra möten. Vi minns alla långa men effektiva möten när huset gick från idé till ritning. För hon har den förmågan Lotte...att gå från en idé eller dröm till faktiskt hus. Nu är ju Lotte inte ensam på C F Möller, verkligen inte. Det har varit många många inblandade i Biomedicum projektet men Lotte och Gunnar hade ett väldigt intenssivt arbete under projekteringen. Kommer att minnas det med glädje....länge.
Vi på 42AB vill gratulera Akademsiska Hus och C F Möller till Årets bygge 2019.
/Gunnar Möller