Hoppa direkt till innehåll

Biomedicum - I tid under budget

42AB har varit del av projektledningen hos Akademiska hus. Vi har varit projekteringsledare och ansvarat för stomme, fasader och tak m m fram till tätt hus som byggledare. I 5 år har Gunnar Möller varit heltidsengagerad i projektet.
Biomedicum är på många sätt unikt. Dels är det ett av de största laboratoriebyggnaderna i Europa och tekniskt avancerat som moderna laboratorier är. Dels har upphandlingar och projektets ledning skett som ett samverkansprojekt mellan beställare, entreprenörer och konsulter. Och då på riktigt, inte bara på pappret och i badtunnan på kick offen. Resultatet är tydligt. När vi blev klara 6 månader innan sluttid var vi också 500 MSEK under budget.
Dessutom har det varit kul. Jo slitigt, mycket jobb, sena kvällar och huvudbry men också en samarbetsanda utöver det vanliga och en närhet mellan parterna som är ovanlig.
Kolla tidningen Byggindustrins film om projektet:
Gunnar, 42AB, var projekteringsledare för projektet tillsammans med Sofia Lindberg, Hedström & Taube, under ca 2 år. Det samarbetet vill jag påstå är det bästa jag haft med en kollega någonsin. Vi var som två kuggjul som fyllde i, stöttade, drev på, och hjälpte varandra när det behöves. Jag vill speciellt tacka Sofia för den tiden som kändes lika unik som projektet i övrigt.
/Gunnar Möller 42AB